sve kategorije

Početna>Vijesti iz kluba

Nova sorta ljutog čilija prema gore prema gore CJ1417

Objavljeno 2022

CJ1417 je novo uzgojena sorta čilija ili ljute paprike uzlaznog tipa klastera iz Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd. (Sjeme paprike). Glavne prednosti ove sorte su ujednačene biljke, sjajni i kvalitetni suhi plodovi te visoka ljutina. Popularan je i dobro se pokazao u regiji Sjeverne Kine kao što je Hebei, pokrajina Shanxi, a testiran je i u zemljama jugoistočne Azije koje imaju običaj saditi ljuti chilli u segmentu grozda.

Karakterističan:Rana zrelost, prema gore u grozdu, srednje bujnosti s visinom biljke oko 50 cm. Oko 10 grozdova po biljci i 15-22 ploda po grozdu. Srednja otpornost na polijeganje. Duljina ploda 6-7 cm, promjer 0.8 cm, opor, svijetlo crvene boje suhih plodova. Voće se može sušiti prirodnim putem. Kako bi se smanjila nejednaka boja suhog voća, preporuča se sušenje u pećnici.

Savjeti za uzgoj:

1. Gustoća sadnje:Posadite oko 33000 biljaka po jutru (5500 biljaka na 667m2). Prostor od biljke do biljke bit će bliži u usporedbi sa Skyline 3. Dva reda po gredici i jedna biljka po rupi, 25 cm od biljke do biljke za presađivanje.
2. Primjena gnojiva i upravljanje poljem:Prije presađivanja unesite dovoljno osnovnog gnojiva koje je uglavnom od organskog gnojiva, fosfatnog i potašnog gnojiva, sa malim složenim gnojivom. Ubrzajte rast presadnica korištenjem uree s 30-48 kg po hektaru jednom od tjedan do dva tjedna nakon presađivanja. Preljev kada se pojavi prvi cvijet s visinom biljke oko 20 cm. Nanesite NPK gnojivo s 30-48 kg po hektaru jednom nakon dopunjavanja. Koristite složeno gnojivo kao dodatno gnojivo i istovremeno smanjite primjenu dušičnog gnojiva. Zalijevajte na vrijeme u sušnoj sezoni kako biste spriječili kratko voće.

Nakon kontinuiranih 30 godina inovativnih znanstvenih istraživanja, Peppera Seed je uspješno uspostavila komercijalizirani sustav uzgoja ljute papričice. Osmišljeno je 5000 do 6000 novih hibrida ljute paprike i odabrano 5-10 novih sorti od onih za stavljanje na tržište svake godine u okviru ovog sustava uzgoja sa značajkama jedinstvenog standarda ocjenjivanja na probiru, oplemenjivanju temeljenom na procesu i implementiranoj informacijskoj tehnologiji. Molekularna tehnologija primijenjena u velikim razmjerima na uzgoj ljutih papričica i kombinirana s konvencionalnim metodama uzgoja kako bi se ubrzala brzina uzgoja, kao i pridonijela inovacijama resursa germplama. Peppera Seed uvijek nastoji biti od koristi poljoprivrednicima i razviti industriju sjemena povrća.

1

2

3

Novi 4