sve kategorije

Početna>Vijesti iz kluba

Savjeti za uzgoj povrća iz Hunan Xiangyan Seed Industry Co.,Ltd.

Objavljeno 2024

U travnju se temperatura postupno zagrijava, oborine će se znatno povećati, sve se oporavi, tlo se otopi i počinje proljetno oranje. Postoji izreka: "Ching Ming u veljači nije prije, Ching Ming u ožujku nije poslije", što ukazuje na to da se proljetna sjetva usjeva treba odabrati prije festivala Ching Ming. U ovom mjesecu aktivan je i naizmjenični utjecaj hladnog i toplog zraka, bit će i niskih temperatura, temperaturnih promjena. Glavne agrometeorološke nepogode ovog mjeseca su kontinuirano kišno vrijeme s niskom temperaturom i kasni mraz (obrnuto proljetno zahlađenje) .

Ovomjesečni ključni poljoprivredni aranžmani za povrće:

Prvo, ovaj mjesec je naporan mjesec za upravljanje poljem u razdoblju cvatnje i plodonošenja za rajčice, paprike, patlidžane, krastavce, tikve, tikvice i ostalo rano voće i povrće u plastičarima, sjetvu i sadnju povrća na otvorenom. Sredinom i krajem ovog mjeseca obratite više pozornosti na ventilaciju danju i noću u velikim i srednjim plastičnim kućama s porastom temperature. Istovremeno rano berite prve i donje plodove u pravo vrijeme kako bi se olakšao rast biljke i rađanje gornjeg dijela biljke.

Drugo, vrši se sjetva, rasad i presađivanje raznih vrsta povrtnih kultura; ojačati poljsko upravljanje povrćem i povrćem na otvorenom i u plastičnim perajama; nastavite obavljati dobar posao čišćenja jaraka i drenažnih radova za proljetnu zelenu ogrlicu, proljetnu salatu, žetvu svih vrsta povrća u plastičnoj kućici na vrijeme.

slika-1

I. Gospodarenje sadnicama

Povrće za sjetvu i uzgoj presadnica u travnju uključuje kupus, rotkvicu, špinat, celer, korijander, krizantemu, amarant, bambusovu salatu, suncokret, crni grah, mahunarku, leću, jicama koje se siju direktno u otvoreno tlo; krastavac, tikva, crni grah, kupus za uzgoj sadnica na otvorenom terenu; đumbir treba proklijati prije sjetve.

slika-2

Ⅱ. Uzgoj

Pokrivanje malčem ili uzgoj na otvorenom polju primjenjuju se za Solanaceae, dinje, grah, salatu, salatu od bambusovog lista, grah i krumpir itd.

slika-3

Ⅲ. Upravljanje terenom

Sadnice brzo rastu i moraju se saditi u pravo vrijeme ako je temperatura pogodna. Ako se sadnica ne može se saditi na vrijeme zbog na kontinuiranu kišu ili nedostatak radne snage, svakoj ploči za sadnice treba dati više prostora kako bi se proširila površina hranjiva. Kontroliranjem zalijevanja, nemojte dopustiti da se sadnica nakupi što će uzrokovati snažan rast. Razumno međuusjev ne samo da može povećati indeks presađivanja, već je i pogodno za promjenu mikroklime polja, kao što je međuusjev salate s dinjama, grahom i drugim povrtnim kulturama, čiji je učinak vrlo očit. Prije presađivanja obaviti duboko oranje i fino drljanje, pripremu tla za gredicu, primjenu odgovarajućeg gnojiva.

Uklanjanje šupe i fino upravljanje svim vrstama povrća u plastičnoj kućici. Izmjena svježeg zraka, odvodnja, hlađenje će se obavljati u skladu s vremenskim uvjetima kako bi se stvorili dobri okolišni uvjeti za rast biljaka.

Rajčice, krastavce, grah, crni grah treba postaviti na vrijeme kako bi se spriječilo padanje biljaka; Sredstvom za rajčicu treba prskati radi zaštite cvijeća i plodova; sve povrtne kulture treba prskati tekućim kalijevim dihidrogenfosfatom; usjeve dinje treba oprašivati ​​umjetno; kada su dinje s 3-4 lista, poprskajte etilen glikolom, koji se može koristiti za sorte rane zrelosti za povećanje prinosa; cvjetaču i celer također treba prskati tekućim boraksom kao izvankorijenovim gnojivom, a celer prskati tekućim giberelinom (1g praha na 50kg vode) za povećanje prinosa i poboljšanje kvalitete.

Obratite pozornost na oranje, tako da je tlo dobro prozračeno kako bi se osigurao normalan rast usjeva.Odgovarajuće zalijevanje povrća u plastičnim kućicama tijekom presađivanja kako bi se spriječila prekomjerna vlaga koja uzrokuje truljenje korijena i mrtve sadnice. Za uzgoj povrća na otvorenom, obratite pozornost na oranje i plijevljenje kako biste riješili proturječnost između korova i povrća koje se natječu za svjetlo i gnojivo. Kemijsko uklanjanje korova mora biti strogo u skladu s operativnim postupcima.

slika-4

Ⅳ. Kontrola štetočina

Obratite pozornost na sprječavanje i suzbijanje sive plijesni rajčice, rane plamenjače, kasne plamenjače, smeđe truleži, smeđe plijesni patlidžana, plijesni, antraknoze, peronospore.Obratiti pozornost na sprječavanje i suzbijanje lisnih uši, Aulacophora femoralis, agrotis ypsilon, phyllotreta striolata fabricius, plutella xylostella, gusjenica kupusa,i tako dalje.

slika-5

V. Žetva

Povrće koje se može brati u ovom mjesecu uključuje kupus, rotkvicu, mrkvu, izdanke kupusa, zelenu salatu, krizantemu, korijander, špinat, poriluk, kelj, cvjetaču, krastavce, tikve, tikve, tikvice, grah, grah, rajčice, patlidžane, čili paprike, amarant, bambusovo lisnato povrće, suncokret, korijen lotosa i tako dalje.

slika-6